Támogató

Fizetési megoldás
Kövess minket a Facebookon is!
Termékajánló
Hírlevél

Zöld hírek

Brutális hőhullám tombol hetek óta Dél-Kaliforniában. Az USA leggazdagabb szövetségi tagállamában 48,3 fokos eső esett.

Lezárult a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazása 2019 év madaráról. A legtöbb szavazat a gólyatöcsre érkezett, ezért a civil szervezet ennek a madárnak, illetve élőhelyvédelmi lehetőségeinek bemutatásával foglalkozik kiemelten a jövő évben.

 

Október 8-ig lehet szavazni az Év fájára, amelyet ebben az évben 12 döntős közül választhatnak ki online a szavazók.

 

Itt az alkalom, hogy uniós pénzből, olyan energetikai korszerűsítést valósítson meg, amivel akár nullázhatja jövőbeni energiakiadásait, miközben azonnali havi megtakarítást ér el és növelheti ingatlanvagyona értékét. Hogyan lehetséges ez?

 

A környezetvédelmet szeretné az alkotmány első cikkelyébe foglalni a francia kormány – közölte Nicolas Hulot környezetvédelmi miniszter. A környezetvédő szerveztek szerint ez erős jelkép lenne a Föld védelméhez.

 

Az európai uniós tagállam márciusban több áramot termelt megújuló forrásokból, mint amennyire szüksége volt.

 

Bár úgy tűnhet, hogy a hirdetési piacon átvette az uralmat az internet, egy közelmúltban készített kutatás szerint ez nincs teljesen így. 100 ezer tonnányi magyar szóróanyag megy a kukába.

Tudatos Vásárlók Egyesülete 22 különböző a hazai szupermarketekben és piacokon kapható földieper növényvédőszer-maradék tartalmát vizsgálta meg laboratóriumban. A teszt eredményei azt mutatják, hogy érdemes kivárni a szezont és inkább piacon vásárolni, ugyanis a bolti eprekben sokkal több vegyszer is lehet, mint a piaciban.

 

Ugyan a fák árnyékánál nincs jobb árnyék, de ha homokos tengerparton strandolnánk, általában be kell érnünk a napernyőnkkel.

 

Értékek és élmények nyomában. A Magyar Nemzeti Parkok Hete keretében május 28- június 03. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket.

Az Európai Bizottság arra készül, hogy eltiltsa az egyszer használatos műanyagok felhasználását. A készülő rendszabályt mind a gazdaság, mind a környezetvédők bírálták – miközben Osló polgármestere bejelentette: a norvég főváros lesz az első a világon, ahol maradéktalanul eltiltják az ilyen műanyag-termékek használatát.

 

Pizzát, ásványvizet és mirelit termékeket is műanyag nélküli csomagolással igyekeznek megoldani a környezettudatos cégek. Gyapjúból, bambusznádból, alumíniumból és cukornádból készülnek a legújabb alternatívák.

 

A Newcastle-i Egyetem kutatói 20 éven át dolgoztak a technológián, ami forradalmi változást hozhat a napelemek piacán. A jobb hatásfokú és 30x olcsóbb napelemeket már felszerelték az első teszt házra. Ez elsöpörheti a méregdrága paksi atomot is.

Az Oroszország Északi-sarkvidékének gleccsereit vizsgáló geofizikusok kimutatták, hogy az elmúlt évtizedben csaknem kétszer akkora volt a jégtömegek vesztesége, mint az előző hatvan évben.

Bár a nagyipari felhasználás még arrébb van, egy nagyon ígéretes felfedezés áttörést hozhat az egyik legkomolyabb környezetszennyezési probléma kezelésében: kutatók gyakorlatilag véletlenül megteremtettek egy mutáns enzimet, mely képes lebontani a műanyagot.

Minden egyes ember számít, és minden egyes ember minden nap hatással van a bolygóra. És rajtunk áll, hogy milyen változást hozunk - üzeni mindannyiunknak a világhírű főemlőskutató/természetvédő.

2018.04.16 11:10

Focipálya méretű takarítóhajóval tisztítanák meg az óceánokat a műanyaghulladékoktól. Egy svájci felfedező-kalandor a 46. Genfi Nemzetközi Találmányi Kiállításon mutatta be a közönségnek a világon egyedülállónak számító Manta nevű hajó makettjét.

Elkészült a népszerű okostelefonos Madárhatározó app új verziója, amiben már majdnem az összes hazánkban valaha előfordult madárfaj megtalálható.

Júliustól tilos vékony műanyagszatyrokat importálni, jövő évtől kezdődően pedig tilos ezeket forgalmazni is Romániában. Az erről rendelkező törvényt szerdán hirdette ki a román államfő.

 

Hatalmas, felfújható „nukleáris hulladékos hordót” úsztatott végig ma a Duna budapesti szakaszán a Greenpeace Magyarország több tucatnyi kenus aktivistával, hogy így hívja fel a figyelmet a nukleáris hulladékok súlyos problémájának megoldatlanságára. 250 ezer évig kéne tárolnunk Paks 2 atomhulladékát.

Földcsuszamlást okozott a hirtelen hóolvadás Bulgáriában. A heves esőzés tovább rontotta a helyzetet, a főváros közelében több utat elzárt a lezúduló sár. A Szófiát a népszerű síparadicsommal, Boroveccel összekötő út is járhatatlanná vált.

Tavaly óriási eredményekkel söpört végig a Föld Órája a világon: Lengyelországban a Visztula védelmét helyezték előtérbe, Kína vállalatokkal együtt gondoskodott arról, hogy fenntartható termékek kerüljenek forgalomba, Nigériában pedig a hulladékkezelés kérdéséről tárgyaltak a döntéshozók.

 

Idén negyedik alkalommal – a Víz világnapjához igazodva, március 22-23-án – szervezi meg Szigetmonostor
Önkormányzata, az Ökológiai Művelődés Alapítvány, valamint az Outdoor Mission Kft. az általános iskolásoknak szóló egyik legnagyobb környezetvédelmi ismeretterjesztő rendezvényt, az ÖKO-Szigetet.

 

A legolcsóbb és a leginkább környezetbarát energia az, amit fel sem használunk, ezért az energiahatékonyság ösztönzése a fenntartható energiagazdálkodás első lépése. Március 6-a az energiahatékonyság világnapja. 

A Szegedi Távfűtő Kft. kizárólag fosszilisekből előállított hőt és meleg vizet értékesít, de nem lesz ez mindig így: készül a termálenergia hasznosítására.

 

Hogyan fordulhat elő, hogy miközben a fejlett országokban soha korábban nem tapasztalt jólétben és biztonságban élhetnek az emberek, sokan egyáltalán nem érzik jobban magukat a bőrükben?

A világ legnagyobb szélenergia-termelője, a spanyol Iberdrola energiavállalat 32 milliárd eurót, zömmel hálózati és megújuló energiás beruházást tervez 2022-ig. A közműcég 11,5 milliárd euró beruházást tervez majd a megújuló energiaforrások területén, míg a hálózati fejlesztésekre 15,5 milliárd eurót szán. 

A magyar autósok negyede nyitott az elektromos autó vásárlásra; a szakértői becslések szerint az év végére már 5000 felett lehet az elektromos autók száma Magyarországon – közölte az Ipsos az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében, amelyet legfrissebb felméréséről adott ki.

 

A járművek emissziója csökkenhet, viszont a parfümök és a  körömlakkok kibocsátása mindig ugyan olyan rossz lesz  amennyiben a helyzet változatlan marad.

 

Németországban azt próbálnák elérni, hogy minél kevesebb autó legyen az utakon. Vizsgálják, hogy ez a cél mennyire teljesülhetne az ingyenes tömegközlekedés bevezetésével. Öt városban próbálnának ki először bizonyos újításokat.

 

2018.02.15 10:06

 

Az InnoQuest Kft. által megvalósuló gyakornoki program keretében 1 fő gyakornok és kapcsolattartó foglalkoztatására kerül sor informatikus rendszergazda munkakörben, továbbá a foglalkoztatáshoz szükséges eszközök beszerzése valósul meg.

Ha belegondolunk elsőre nem is biztos, hogy olyan jól hangzik egy lebomló autó, de a mai világban a fenntarthatóság az egyik legfontosabb varázsige, ez a jármű pedig tökéletesen megfelel ennek az elvárásnak. Nem hinné, hogy miből készül.

 

Nem minden ország van olyan szerencsés helyzetben az ivóvíz-ellátmányt illetően, mint Magyarország. Hazánkban (még) nem okoz általános problémát a víz mindennapos beszerzése, hiszen amellett, hogy az áruházakban is ezerféle palackozott (ásvány)víz közül válogathatunk, az ország számottevő részén a csap-, sőt még a kútvíz is kifogástalan állapotú – legalábbis a jelenkori előírások szerint akár forralás vagy más előkészítés nélkül is fogyasztható.

A következő 20-30 évben is lesz víz, de szűkösebben áll majd rendelkezésre, valószínűleg szennyezettebb is lesz és sokkal inkább ki lesz téve az éghajlatváltozás hatásainak - mondta Guang Zhe Chen, a Világbank vízügyi igazgatója a Vízügyi Elnöki Testület mai megbeszélése után.

A holland és magyar hatóságok sikeres lajosmizsei házkutatásának köszönhetően több, nem csak hazánkban védett állat került megmentésre.

 Az Északi-sark körüli területekkel foglalkozó kutatók jelentése szerint az egész  Földön katasztrofális következményei lehetnek annak, amilyen tempóban olvad  jelenleg a jég északon.

 

A parabéneknek több változatát is gyakran használják kozmetikumokban, de ezek az anyagok a kutatások szerint igencsak nagy kockázatokat rejtenek.  A legelterjedtebb kozmetikai tartósítószerek közé tartoznak, és megtalálhatók az arckrémtől kezdve a dezodoron át a samponig sok mindenben, de egyes gyógyszerekben és ételekben is előfordulnak. 

 

2016.10.12 14:31

környezetbarát vagy zöld (angol nyelven environmentally friendlyeco-friendlynature friendly vagy green) megjelölést olyan termékekre, szolgáltatásokra, törvényekre, előírásokra, politikákra vagy szokásokra alkalmazzák, amelyek minimális hatással vannak a környezetre, a lehető legkisebb mértékben károsítják vagy szennyezik azt.

 

 

A fogyasztók és a társadalom tájékoztatása érdekében a környezetbarát termékeket feltűnő, legtöbbször zöld színű logóval jelölik, azonban a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet ezt a megnevezést nem tartja megfelelően definiáltnak, mivel nincs egy nemzetközileg elfogadott szabvány a környezetbarát termékek azonosításához.

Ismerd meg azokat az anyagokat, amelyeket naponta használsz! Ehhez legjobb ha, környezetvédő szakértőktől tanácsot kérsz. Az Európai Uniós REACH szabályozás célja, hogy a vegyi anyagokat forgalomba kerülésük előtt egészségügyi és környezetvédelmi szempontból ellenőrizzék.

 

 

Webáruház készítés