Támogató

Fizetési megoldás
Kövess minket a Facebookon is!
Termékajánló
Hírlevél
Zöld hírek
2018.02.25 11:31

"Paks 2 nagyságú beruházást tervez megújulókba a globális szélenergia-bajnok."

A világ legnagyobb szélenergia-termelője, a spanyol Iberdrola energiavállalat 32 milliárd eurót, zömmel hálózati és megújuló energiás beruházást tervez 2022-ig. A közműcég 11,5 milliárd euró beruházást tervez majd a megújuló energiaforrások területén, míg a hálózati fejlesztésekre 15,5 milliárd eurót szán. 

A társaság a következő években összességében 7000 megawattal tervezi növelni telepített villamosenergia-termelő kapacitását, amelynek jelentős részét az Egyesült Államokban valósítaná meg.

A Nike januárban írta alá második nagy szélenergia-szállítási szerződését az Avangrid Renewables nevű, az Iberdrola csoportba tartozó vállalattal. A megállapodás értelmében három egyesült államokbeli, összesen 86 MW kapacitást képviselő szélfarm által termelt áramot kap a Nike oregoni globális központja és üzemei.

Az Iberdrola 2017-ben 2,804 milliárd eurós nettó nyereséget ért el, beruházásai az év során 5,891 milliárd euróra rúgtak, míg a tengerentúli Avangrid profitja 6 százalékkal 682 millió dollárra bővült.

Webáruház készítés