Támogató

Fizetési megoldás
Kövess minket a Facebookon is!
Termékajánló
Hírlevél
Zöld hírek
2016.10.11 21:23

Ismerd meg azokat az anyagokat, amiket naponta használsz!

Ismerd meg azokat az anyagokat, amelyeket naponta használsz! Ehhez legjobb ha, környezetvédő szakértőktől tanácsot kérsz. Az Európai Uniós REACH szabályozás célja, hogy a vegyi anyagokat forgalomba kerülésük előtt egészségügyi és környezetvédelmi szempontból ellenőrizzék.

 

 

  1. Minden otthoni vegyszer, tisztítószer címkéjét olvasd végig a következő napokban, ha még nem tetted meg!
  2. Tájékozódj a címkék jelzéseiről, rövidítéseiről, különösen az R-mondatokról és S-mondatokról!
  3. Problémás anyagokkal találkozol? Nem érted a tájékoztatást, a címkét? Írj a vegyi.blog.hu-ra, (vagy a reach@levego.hu címre)! Ott számos háttéranyagot is olvashatsz a vegyszerekről, és információt is kérhetsz bármely vegyi termékről.
  4. Mostantól gondosan kerüld mindazt az összetevőt, amiről nem tudsz eleget, és amit veszélyesnek tartasz önmagad vagy szeretteid számára! Többet ilyet ne vegyél! Esetleg készíts saját feketelistát, és azt tedd a pénztárcádba, akár a bankkártya mellé. Szakmai zöld szervezetek feketelistája angolul: www.sinlist.org

 

  • Egy átlagos európai ember szervezetében 300 féle mesterséges kémiai anyag található. Például a vérből kimutathatóak a műszaki cikkekben, ruhákban található égésgátlók, műanyaglágyító szerek valamint a növényvédőszerek.
  • Az EUROBAROMETER 2002-ben megkérdezte az európai polgárokat, mely környezeti hatások ártanak az egészségnek? A válaszok a radioaktív sugárzást és a különféle vegyi anyagokat említették legnagyobb százalékban. A hazai lakosok közel kétharmada, azaz 73 százaléka szerint a mesterséges vegyi anyagok akár súlyosan is károsíthatják az egészségünket és a megkérdezettek csupán 2 százaléka szerint nincs káros hatásuk, derült ki a Levegő Munkacsoport 2010 tavaszán, a Mediánnál készítetett közvélemény-kutatásából. Az aggodalom jogos, mert az ember előállította, több mint százezer féle vegyi anyag többségéről nem tudjuk, hogyan hatnak egészségünkre, a természetben felhalmozódnak-e vagy miként bomlanak le?

 

  • Forrás:http://www.zoldkoznapok.hu/tisztasag_tisztitas.php

 

Amennyiben te is vegyszermentes termékeket használni, ajánljuk az ökosávval ellátott termékeinket!

 

Webáruház készítés