Támogató

Fizetési megoldás
Kövess minket a Facebookon is!
Termékajánló
Hírlevél
Zöld hírek
2016.11.28 19:19

Több száz magyar és egzotikus madarat foglaltak le

A holland és magyar hatóságok sikeres lajosmizsei házkutatásának köszönhetően több, nem csak hazánkban védett állat került megmentésre.

 

Holland rendőrök és a Kecskeméti Rendőrkapitányság Lajosmizsei Rendőrőrs munkatársai 2016. november 22-én közösen tartottak házkutatást egy lajosmizsei ingatlan területén, mivel a tulajdonos ellen a holland hatóság folytat eljárást.

 

A több hektáros területen tartott ellenőrzés során több száz magyar és egzotikus madarat találtak a rendőrök és a társhatóságok munkatársai. A lefoglalt állatok között több olyan madár is volt, mint például az Amazona Auropalliata vagy a skarlát íbisz, amely nem csak hazánkban, hanem a Washingtoni Egyezmény, a CITES által is védelem alá esik és tartásuk engedélyhez kötött. Ilyen engedéllyel nem rendelkezett a gyanúsított.

 

A lajosmizsei nyomozók 2016. november 25-én természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki G. Zoltán 42 éves helyi lakost, aki szabadlábon védekezhet- közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Webáruház készítés